Thursday, January 31, 2013

Apa itu hubungan seks?

[Warning! Untuk bacaan Dewasa sahaja!]


Entry ini bertujuan untuk memberikan sedikit gambaran bagaimana ‘baby’ boleh dilahirkan. Mungkin ada yang masih jahil... hakikatnya bukan semua yang kita tahu, orang lain pun tahu!... 

Cerita #1
Satu pasangan suami-isteri bertemu doktor, minta nasihat kenapa mereka telah lama berkahwin, tetapi masih tidak mempunyai anak? Doktor itu pun hairan kerana dalam rekod perubatan mereka kedua2nya didapati sihat. Untuk kepastian Doktor bertanya bagaimana mereka membuat perhubungan kelamin?

Pasangan itu memberitahu mereka hanya bercium mulut...
Doktor itu hanya mampu menepuk dahinya saja... haiyaaa..

Setelah dikaji selidik, rupa2nya pasangan ini pemalu! Disangkakan dengan hanya bercium itu boleh menyebabkan pasangannya hamil! Adusss..

Cerita#2
Seorang petani menemui Doktor bersama isterinya merungut kepada Doktor itu mengatakan, nasihat yang Doktor berikan kepada mereka dulu tidak berkesan! Pasangan itu tidak mahu lagi mempunyai anak kerana mereka sudahpun mempunyai anak yang ramai..

Doktor pun bertanya apa yang dilakukan pada kondom yang dibekalkan dahulu?
Petani itu menjawab, saya sunatkannya! Dengan memotong bahagian hujung kondom itu sebelum berjimak dengan isterinya.... wakaka..

@ rupa2nya masih ada yang tak faham lagi... itulah dunia!Hubungan seks Manusia
Hubungan seks didefinisikan sebagai persenyawaan, persetubuhan, "bersatu", hubungan kelamin atau jimak adalah satu aktiviti merangsangkan deria sentuhan kulit secara keseluruhan sehingga memasukkan alat zakar (lelaki) ke dalam lubang faraj (wanita) atau mana2a liang individu lain secara geselan berulang dengan niat ingin mengeluarkan air mani (lelaki atau wanita) sedikit atau seluruhnya.

Rangsangan ini adalah naluri semulajadi (nature) semua makhluk hidup untuk menyambung generasi seterusnya agar baka tidak terpupus.

Hubungan ini selalu dikaitkan dengan perasaan cinta atau nafsu syahwat yang memuncak di kedua belah pihak. Hubungan seks biasanya bermula dengan kucupan, belaian atau sentuhan bahagian kulit lembut, menggosok atau menggesel dan memasukkan alat zakar ke dalam liang faraj (wanita) secara berulang dan disudahi dengan kekejangan (puncak syahwat) secara berperingkat dalam beberapa detik.

Singa mengawan di Kenya
Terdapat banyak teknik hubungan seks telah direkodkan. Pancutan cecair putih pekat (sperma) dan campuran air mani yang berlaku dan mulai mencair. Proses hubungan seks berlangsung dalam tempoh kurang 5 minit sehingga melebihi 2 jam. Kebiasaannya proses ini akan berulang-ulang apabila kembali terangsang.

Sebelum melakukan hubungan seks, individu tersebut akan berasa panas, fikiran menjadi agresif, deria kulit menjadi peka, alat zakar (lelaki) menjadi panjang, tegang dan mengeras. Faraj wanita akan berdenyut-denyut, lembapan meningkat dan mengeluarkan cecair putih dan licin beralkali. Kedua alat ini mulai berasa gatal dan kemerah-merahan.

Gelombang aura merah dari kedudukan pusat membesar sehingga ke bahagian otak. Mendorong fikiran untuk melepaskan keinginan melakukan hubungan seks dengan lebih radikal seperti menjilat atau mengisap kemaluan dan sebagainya.

Setelah melakukan hubungan seks, kedua-dua individu yang merasai kenikmatan dan kepuasan akan berasa tenang, santai dan letih. Aura biru akan mulai menguasai badan individu dan aura merah kembali ke kedudukan pusat.

Kesan hubungan ini kepada wanita boleh mengakibatkan kehamilan berlaku jika tiada langkah pencegahan diambil. Wanita hamil selama 40 minggu akan melahirkan bayi hasil dari gabungan dua benih (sperma dan ovum) dalam satu nukleus. Wanita ini menjadi ibu kepada bayi tersebut.
(Sumber)


No comments:

Post a Comment