Sunday, February 23, 2014

SPRM jumpa RM20 juta dalam...
Bisnes tertua di dunia ini ada dimana-mana, dari zaman dahulukala hinggalah ke hari ini, pendek kata selagi ada bulan dan matahari. Pelik juga bila terpampang di dada akhbar melaporkan, dalam tempoh sebulan, sebanyak 4 kali sebuah premis rumah urut berlabelkan refleksologi itu (2 in 1) telah disebu. Seramai 65 amoi telah ditahan. Serbuat untuk kali ke-5, ia masih lagi beroperasi.

Peliknya, apakah mereka tidak pernah serik dan takut kepada undang2 atau undang2 tidak takutkan mereka?.  Sepanjang tahun, beribu riban telah ditahan dan ditunjukkan jalan pulang. Jika dibuat serbuan lagi, dijamin tidak akan pulang dengan tangan kosong!. Rupanya...


SPRM jumpa RM20 juta dalam akaun bank polis yang disiasat kerana rasuah

Siasatan selama enam bulan yang dijalankan terhadap 60 pegawai polis yang disyaki terlibat dalam rasuah dan menggelapkan wang membongkar sesuatu yang mengejutkan, seorang pegawai kanannya mempunyai RM20 juta dalam beberapa akaun banknya, kata seorang pegawai kanan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Dengan syarat namanya tidak disiarkan, pegawai itu memberitahu The Malaysian Insider bahawa pegawai kanan tersebut tidak dapat menjawab dari mana datangnya wang dalam banknya itu.

"Siasatan masih dijalankan. Akan ada lagi beberapa pendedahan dalam minggu-minggu akan datang," kata sumber itu.

Sumber juga berkata, tidak mustahil ada ramai lagi pegawai polis yang mengumpul harta boleh pindah atau tidak boleh pindah yang bernilai jutaan ringgit. Baca sini


Lihat video ini;

 


No comments:

Post a Comment