Thursday, July 18, 2013

Penjawat awam ada harapan dapat Bonos Raya!Ada kawan bagitau, Orang kat Kuala Besut yang nak mengundi PRK nanti dah dapat duit raya RM200 sorang!. Nak tolong orang miskin katanya. Tapi macamana pula dengan orang miskin selainnya? Huhu.

Pada penjawat Awam, sila amati bait perkataan ini,
PM menggunakan AYAT POSITIF apabila ditanya wartawan.
Dalam istilah bahasa Melayu, Prosa yang dilontarkan itu, maknanya
‘ada harapan’ lah para penjawat awam dapat lebihan belanja raya!
Syok nyer kome! Hehe.

“Kerajaan akan mengkaji kemungkinan mengumumkan khabar baik kepada penjawat awam terutamanya menjelang perayaan Aidilfitri nanti”- PM.

Aidilfitri: PM bayangkan berita gembira penjawat awam

PUTRAJAYA 17 Julai - Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, kerajaan akan mengkaji kemungkinan mengumumkan khabar baik kepada penjawat awam terutamanya menjelang perayaan Aidilfitri nanti.

Perdana Menteri yang ditanya pemberita mengenai perkara itu kelihatan senyum dan memberi jawapan ringkas bahawa kerajaan masih mempunyai masa untuk memutuskan soal tersebut.

"Nanti, kita akan melihat perkara ini. Ada masa lagi," katanya ketika menjawab pertanyaan pemberita dalam sidang akhbar yang diadakan selepas majlis pertukaran memorandum pelaburan Koridor Utara di Bangunan Perdana Putra di sini hari ini.

Presiden Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Di Dalam Perkhidmatan Awam

(CUEPACS ), Datuk Omar Osman meminta kerajaan mempertimbangkan pemberian bonus dua bulan setengah kepada 1.5 juta penjawat awam di negara ini iaitu setengah bulan dipertimbangkan dibayar sebelum Aidilfitri.

Omar berkata, pemberian bonus itu mengurangkan beban penjawat awam dalam membuat persiapan hari raya kerana perbelanjaan ketika Ramadan dan Aidilfitri adalah tinggi berbanding hari biasa.

Ketua Setiausaha Negara (KSN), Tan Sri Dr. Ali Hamsa pula percaya Perdana Menteri, akan memutuskan isu pemberian bonus kepada penjawat awam sempena pembentangan Bajet 2014 nanti.

katanya utusan

No comments:

Post a Comment