Tuesday, February 19, 2013

Ambil Vitamin 'C' BAHAYA Jika..
Jika ditanya kepada semua wanita...
Tidak kiralah samada orang putih, hitam mahupun kelabu asap
Siapa mahu kelihatan cantik?

Aku rasa semua akan angkat tangan kalau boleh dengan kaki2 sekali..
Faktanya hampir 30% wang gaji dibelanjakan untuk itu!
Itu pun belum termasuk pergi ke Spa..Macam2 ada, hanya yang arif saja maha mengetahui...

Posting kali ni KongsiOn9 nak kongsi bab Vitamin C
Wanita kebanyakannya ambil vitamin C ini untuk mencantikkan kulit! (betulkan saya kalau salah fakta)

Saintis telah melakukan kajian lebih puluhan tahun tentang apakah kelebihan sebenar vitamin C ini. Hasil kajian mendapati ternyata vitamin C mampu mencegah beberapa jenis penyakit seperti jantung dan sebagainya.

Vitamin C adalah perlu untuk:
· Pembentukan gigi,tulang,tisu bawah kulit dan rawan yang sihat
· Mengekalkan system imunisasi badan yang kuat
· Mematikan radikal bebas merbahaya
· Mencegah barah dan penyakit kronik yang lain

Teruskan bacaan anda dan Sila baca dengan tekun...

Kejahilan meracun diri sendiri
Seorang wanita tiba-tiba mati dengan tidak disangka-sangka dengan tanda-tanda pendarahan dari telinga, hidung, mulut & mata. Selepas bedah siasat awal ia disahkan bahawa kematian disebabkan keracunan arsenik.

Dari manakah arsenik itu datang?

Polis melancarkan siasatan secara mendalam dan meluas. Seorang profesor institusi perubatan telah dijemput untuk datang membantu menyelesaikan kes itu.

Profesor dengan berhati-hati melihat kandungan dari < h. Dalam kurang dari setengah jam, misteri itu dapat diselesaikan.

Profesor itu berkata: 'simati tidak membunuh diri atau dibunuh, beliau meninggal dunia akibat kemalangan dari kejahilan!'

Semua orang hairan, mengapa kematian akibat kemalangan dari kejahilan?

Profesor itu menjelaskan: 'arsenik dihasilkan dalam perut si mati.' Si mati yang mengamalkan pengambilan Vitamin C setiap hari, yang dengan sendirinya tidak menjadi masalah.

Masalahnya ialah bahawa dia makan sebahagian besar udang semasa makan malam. Makan udang tidak mendatangkan masalah dan tiada apa yang berlaku kepada keluarganya walaupun mereka telah sama-sama makan udang. Walau bagaimanapun, pada masa yang sama si mati juga mengambil vitamin C ', itulah yang mendatangkan masalah!

Penyelidik di University of Chicago di Amerika Syarikat, mendapati selepas melalui uji kaji, makanan yang seperti kekerang lembut (shell) mengandungi kepekatan yang lebih tinggi lima sebatian arsenik kalium.

Makanan itu segar dengan sendirinya tidak mempunyai kesan toksik terhadap tubuh manusia.

Walau bagaimanapun, dalam mengambil vitamin C, tindak balas kimia berlaku dan asal unsur-unsur bukan toksik berubah kepada unsur-unsur toksik.

Keracunan arsenik mempunyai peranan magma dan boleh menyebabkan kelumpuhan kepada saluran darah yang kecil. Oleh itu, orang yang mati akibat keracunan arsenik akan menunjukkan tanda-tanda pendarahan dari telinga, hidung, mulut & mata.

Oleh itu sebagai langkah berjaga-jaga, JANGAN makan udang apabila mengambil vitamin C '.

No comments:

Post a Comment