Saturday, December 14, 2013

Cara Mengenal Wanita Itu Masih Dara


Anak Dara Sape Ni?

Klik punya klik, terjumpa artikal dari musafircyber.blogspot.com. Satu artikal lama yang rasanya amat berguna buat lelaki yang mengimpikan bakal isterinya samada masih dara atau dah ehem.. Ehem. Almaklumlah zaman sekarang ini, kekadang bangga pula bila dan tiada dara, siap masuk twitter lagi. Ada laa budak tu.

Jom kita kongsikan tips, manalah tahu jika boleh membantu. Orang pompuan ni, sekilas pandang nampak sama saja. Tetapi jika diperhatikan betul² terdapat banyak perbezaan antara mereka.... Jadilah Jauhari. Kerana Hanya Jauhari Yang Mengenal Manikam. Walaupun artikal ni panjang... baca pelan². Jika tak faham... baca sampai faham. Tak faham juga..  pergi hantuk kepala kat tiang!. . huhu.

Ok, Serious. Ada beberapa tanda perlu diperhatikan, diantaranya:


Dahi

Gadis yang masih suci dahinya licin. Bila selalu bersetubuh licinnya hilang, maka yang timbul kedutan (garis-garis) yang kadang nampak kadang tidak ketika berbual. Kedutan kerana sudah tidak suci, tidak sama dengan kedutan wajah yang dimakan usia. Kedutan suci yang telah hilang, tidak begitu ketara dan tidak begitu nampak, kecuali ketika muka menunjukkan reaksi tertentu seperti sedang ketawa dan bercakap.

Sementara kedutan kerana dimakan usia senantiasa nampak dan kekal. Ianya tidak dapat dihilangkan dengan sembarang kosmetik atau minyak, walaupun di zaman sekarang ada bermacam-macam jenis kosmetik atau minyak.

Tetapi kedutan kerana hilangnya kesucian tidak mudah dihilangkan. Untuk memudahkan melihat gadis yang masih suci atau tidak. Cuba perhatikan dahi gadis yang sudah bersuami dengan yang belum. Perhatikan betul-betul, nescaya nampak kelainannya. Gadis yang sudah tidak suci terdapat beberapa kedutan garis-garis timbul dan melekuk didahi gadis itu. Perhatikan betul-betul sebab garis-garis itu tidak begitu nampak (terang). Wallahu a’lam.


Hidung

Gadis yang masih suci atau tubuhnya belum disentuh oleh lelaki, hujung hidungnya berwarna kemerah-merahan. Jika disentuh hujung hidungnya nampak merah. Gadis yang tidak suci hujung hidungnya merah tetapi merah pucat, kadang-kadang warna merah tidak nampak, yang nampak hanyalah pucat. Kalau anda tidak percaya cubalah lihat hujung hidung anak gadis perempuan, merahkan..?

Bagi lelaki yang suka merosak kesucian wanita, hidungnya berbelang. Oleh sebab itu disebut lelaki hidung belang. Wallahu a’lam.


Mata

Dari mana datangnya cinta, dari mata turun ke hati…

Kita menggunakan mata untuk memandang dan melihat seseorang, cantikkah, lawakah, cunkah, dsb. Kita selalu memandang wanita cantik dibahagian luar saja, tetapi bahagian dalamnya sudah habis, untuk mengetahui wanita itu masih suci atau tidak cuba tengok matanya. Bila bahagian bawah kelopak mata terlipat sedikit dan terdapat tanda lebam bererti gadis itu sudah tidak suci lagi, mungkin sudah bersuami.

Lebam yang menunjukkan tidak suci nampak semacam garis-garis hitam di bawah kelopak mata disamping warna hitam dibawah kelopak mata sedikit kelihatan berkerepot (berkedut). Gadis yang masih suci matanya berseri², tidak ada warna hitam, lebam mahupun garis². Apabila gadis itu tertawa di bawah kelopak matanya tidak terdapat apapun, seperti kedut (berkerepot), bergaris dll (yang dimaksudkan lebamnya mata bukan karana kurang tidur). Wallahu a’lam.


Punggung

Punggung gadis berubah melalui 2 proses:

1. Punggung gadis menjadi besar kerana proses hormon.
2. Punggung gadis menjadi besar kerana lelaki.

Punggung yang sudah kena sentuhan lelaki akan menjadi besar, lebih² yang sudah melakukan hubungan seks. Punggung gadis yang masih suci walaupun gemuk ia masih kelihatan cantik, sebab masih kental dan tegang serta tidak lesu dan jatuh.

Cuba perhatikan pinggang gadis, kalau pinggangnya masih ramping dan punggung tidak besar, tidak montok dan kenyal pada punggungnya. Kalau berjalan punggungnya tidak bergoyang sebab dagingnya masih solid dan tidak lembut kalau dipegang, ertinya dia masih suci. Bagi yang pernah melakukan hubungan seks, punggungnya memang berisi dan besar tetapi tidak kental, punggungnya nampak jatuh, lebih² lagi semasa ia berjalan, goyangannya tidak melantun.

Kenapa punggung gadis yang pernah melakukan hubungan seks boleh jatuh? Semasa melakukan hubungan seks lebih kurang 90% hormon yang ada di bagian punggung akan tertumpu kebahagian kemaluan, sebab semasa mencapai puncak (orgasme), punggung gadis menjadi tegang.

Apabila sudah selesai melakukan hubungan seks punggung yang tegang akan mengendur semula dan ini menyebabkan punggung menjadi kendur dan jatuh. Lebih kerap gadis itu melakukan hubungan badan, punggung akan semakin jatuh dan lesu, leper. Wallahu a'lam.


Telinga

Telinga termasuk salah satu panca indera yang boleh digunakan untuk mengetahui apakah gadis itu masih suci atau tidak. Di negeri China, telinga sebagai anggota atau alat untuk mengetahui penyakit didalam tubuh seseorang.

Gadis yang tidak pernah disentuh oleh laki², telinganya cantik dan nampak bersih, kalau gadis itu pernah disetubuhi atau telinganya pernah digigit atau dicium dan disentuh, secara otomatik bentuk telinga gadis itu akan berubah menjadi lebih leper sedikit dan tidak lagi kemerah-merahan dan menjadi pucat. Bagi gadis yang masih suci tapi pernah kena sentuh lelaki, pucatnya tidaklah ketara sangat. Wallahu a'lam.


Buah Dada (Payudara/Tetek)

Peranan buah dada memang banyak, bukan sekedar menggoda nafsu lelaki saja, tapi buah dada sebagai bukti kalau gadis itu pernah disentuh atau tidak. Payudara gadis yang belum pernah disentuh, senantiasa tegang. Tetapi kalau sudah kena sentuhan, buah dada itu tegangnya berkurang dan membesar sedikit dari pada ukuran asalnya, lebih kerap disentuh, lebih kendur.

Perhatikan gadis disaat berjalan atau berlari, bergerak² dan melambai jatuh (ke bawah) dan berbuai sekali bererti ketegangan sudah hilang. Kalau belum kena sentuhan, walaupun buah dada berbuai disaat berlari tetapi buaiannya tidak terlalu melantun bererti ketegangan masih ada.

Puting payudara yang pernah kena sentuhan menjadi panjang dan terjojol (keluar) sedikit dari tempat persembunyiannya. Buah dada yang selalu kena ramas akan menjadi lebih besar, dan jangan menuduh gadis yang berbuah dada besar itu kena remas. Sebab, buah dada yang besar kena ramas dan yang besar kerana semulajadi memang berbeza.

Buah dada yang kena ramas menjadi besar tetapi tidak tegang. Sementara buah dada yang besar kerana semulajadi senantiasa tegang dan semasa berjalan tidak bergoyang, kalau yang kena ramas bergoyang terbuai-buai seperti telinga gajah, berbuai ke kiri, kekanan, ke atas, ke bawah. Kadang² melambung² ketika gadis itu berjalan atau berlari.

Mengapa buah dada bila kena sentuhan boleh jatuh dan apa hubungan telapak tangan dengan otot buah dada?

Di kala buah dada itu dipegang atau diramas² gadis merasa ghairah, dimasa itu hormon² akan mengisi ruang buah dada sehingga menjadi tegang. Setelah itu buah dada yang tegang lalu mengendur yang membuat ototnya mengendur pula.

Buah dada yang kena hisap putingnya menjadi lebam, yang belum kena hisap putingnya berwarna merah jambu. Sekiranya gadis itu tidak suci, buah dadanya jatuh terjuntai seperti buah betik yang terjuntai di pohon. Pada buah dada memang mengandungi seribu tanda tanya, termasuk mengetahui wanita yang sudah punya anak atau belum. Perhatikan putingnya kalau tegangnya menghala ke atas iaitu mendongak ke atas bererti wanita itu sudah pernah melahirkan anak, kalau putingnya senantiasa terjojol keluar dan mendongak ke atas bererti wanita itu sudah pernah melakukan hubungan seks, tetapi belum pernah beranak.

Namun payudara sering kali dianggap sebagai simbol seks, sebahagian besar wanita dan lelaki sangat menyukai buah dada semasa melakukan hubungan seksual, kerana mereka dapat mencapai orgasme (kenikmatan) hanya kerana rangsangan di payudara.

Seorang gadis jika telah dewasa, kecil kemungkinan ukuran payudaranya berubah, kecuali bila berat badannya bertambah. Pembengkakan payudara kerana kehamilan, menyusui atau pengaruh pil pencegah kehamilan adalah bersifat kondusif. Postur tubuh yang baik akan membentuk payudara nampak lebih besar.

Cuba tanyakan, apakah ia senang payudaranya disentuh atau tidak? Sebahagian wanita memiliki puting payudara yang sangat sensitif sebahagian lainnya tidak, mereka mungkin ingin payudaranya disentuh atau mungkin tidak. Tetapi umumnya wanita menyukai sentuhan lembut dan ciuman pada payudara dan juga pada puting payudara. Payudara dan putingnya akan mengeras apabila dirangsang. Begitulah tanda² yang paling jelas bila ia terangsang, meskipun tidak semuanya demikian. Tanda² lainnya adalah cecair (pelendiran) pada liang vagina, kemerah-merahan di dada dan meningkatkan kecepatan denyut jantung dan pernafasan. Wallahu a’lam.


Garis Tapak Tangan

Gadis yang berkulit tebal dan kasar, cuba perhatikan kedua telapak tangannya, jika retak (pecah urat atau urat² yg seakan retak), bukan kerana mungkin disebabkan tidak tahan bahan pencuci yang mengandungi bahan kimia, bererti gadis itu sudah hilang kesuciannya.

Gadis yang masih suci, kedua telapak tangannya halus dan licin. Jika kesuciannya telah hilang, kedua telapak tangannya ketika di tekan warnannya pucat tidak merah, jika di picit langsung menganjal balik. Satu cara lagi, cuba perhatikan telapak tangan kanan, jika ada garis putus² dibahagian tengah bererti kesuciannya telah hilang, bila tidak terputus² bererti ada harapan kesuciannya belum hilang.

Setelah melihat telapak tangan yang kanan, cuba genggam ibu jari tangannya sebentar saja kira² satu minit, bila disaat menggengam terasa hangat dan ibu jarinya merah ketika dilepaskan, bererti ada harapan masih suci. Perhatikan pula ibu jarinya, bila nampak pucat sekali walaupun ada rasa hangat bererti kemungkinan besar kesuciannya sudah hilang.

Cuba pegang erat jari kelingkingnya, kira² satu minit, dan dilepaskan, tanyalah bagaimana rasanya ketika dipegang erat dan dilepaskan? Kalau ia menjawab tak ada rasa, mintalah maaf banyak², kemungkinan ia tidak suci lagi. Tapi kalau ia menjawab ada rasa rangsangan, jantungnya berdebar2 atau ada rasa sakit seperti berdenyut². Alhamdulillah nampaknya masih suci. (dengan syarat yang mengujinya adalah lelaki)


Jari Tapak Tangan

Dengan jari²lah lelaki suka memegang dan menggoda perempuan, begitu pula halnya jari² perempuan. Jari² adalah kawasan yang paling senang untuk mengetahui gadis yang suci atau tidak. Caranya cukup mudah, terlebih dahulu berjabat tangan, selama berjabat tangan ramas²lah tangannya, kalau lelaki bukan mahramnya boleh memegang tangan seorang gadis, itu menunjukkan dara kecil dibagian tangannya sudah ternodai. Apabila tangan dan jari² gadis itu boleh diramas² bererti peluang untuk memegang tempat² yang lain terbuka luas. Cuba jari² gadis itu di belai² dan di ramas² dengan lembut, bagaimana perasaan gadis itu?.

Sentuhan lelaki dijarinya memang membawa satu rasa yang nikmat dan berahi yang tersendiri. Sentuhan tangan sentuhan ajaib, dari tanganlah akan menjalar ke tempat² yang lain. Sentuhan tangan memang syahdu, kalau tidak percaya cubalah betapa bahagianya berjalan sambil berpegangan tangan.

Bila anda ingin mengetahui gadis itu terbiasa di sentuh atau tidak, cuba hulurkan tangan dan bersalaman dengannya, selama bersalaman genggamlah tangannya dengan lembut dan cuba sentuh jari kelingking gadis itu. Ketika menyentuh jari kelingkingnya tengoklah wajah gadis itu, apakah dia nampak gelisah dan resah?, kalau dia terkejut besar kemungkinan dia masih suci, kalaupun dia pernah ringan², mungkin belum sampai melakukan seks je lagi. Jika disaat jari kelingkingnya disentuh dia nampak rilek saja, dan tidak bercakap, besar kemungkinan kesuciannya sudah lenyap.

Sebab itulah jika diperhatikan orang dulu², apabila datang merisik/meminang mereka melihat tapak tangan bakal isteri itu dahulu. Kerana pada tapak tanganlah tersimpan semua rahsia perempuan itu. Wallahu a'lam.


Perut

Peribahasa mengatakan biar pecah di perut jangan pecah di mulut. Begitulah kata peribahasa, tapi tubuh wanita bukanlah peribahasa. Kalau pecah kegadisannya, pasti membuncit diperut. Bila gadis pernah melakukan hubungan seks, maka perutnya akan menjadi mengembang dan menjadi buncit sedikit. Oleh kerana gadis yang belum pernah melakukan hubungan seks, pinggangnya masih ramping dan perutnya masih kempis.

Mengapa perut menjadi buncit sedikit?. Semasa gadis itu melakukan hubungan seks sudah tentu gadis itu orgasme, di saat sampai ke puncak gadis itu tidak tahan dan menahan dibahagian perut. Otot² dibahagian perut menahan ke puncak dengan daya tahan yang sangat tinggi dan kuat. Ketika itulah perut itu mengembang dan setelah melakukan hubungan badan perut pun membuncit.

Satu lagi tanda di perut, kalau gadis itu sudah pernah melakukan hubungan intim, ada garis panjang dari bawah buah dada sampai ke perut dan dari pusat sampai kekemaluan. Garis ini tidak terjadi pada semua gadis, tetapi kalau ada gadis yang memiliki garis ini ertinya ia tidak suci lagi. Ada sebahagian gadis yang sudah pernah melakukan hubungan badan hanya memiliki garis dari bagian bawah pusat sampai kekemaluan. Kalau gadis itu sudah hamil, garis itu akan terbahagi dua, cuba lihat perut wanita yang hamil, mesti ada garis² retak yang melintang di perutnya.

Gadis yang masih suci pada kebiasaannya perutnya masih lembut. Bagi yang sudah pernah berhubungan seks, kulit perutnya agak kasar sedikit. Ada juga yang menjadi keras akibat hormon² dan lemak mewujudkan gumpalan dibahagian bawah dinding perut. Wallahu a’lam.


Rambut

Rambut merupakan mahkota wanita tetapi juga berperanan menentukan gadis itu masih suci atau tidak. Gadis yang masih suci, rambutnya memang rapi, kelihatan segar dan tidak kasar, sementara gadis yang sudah hilang kesuciannya, rambutnya kelihatan tidak berghairah.

Di zaman nenek moyang kita dulu, mungkin masih ada yang diamalkan sampai saat ini. Ketika seorang gadis hendak dinikahkan, mak andam pengantin terlebih dahulu memotong rambut didahi, ditekuk dan disebelah belakang telinga kiri dan kanan. Rambut² inilah yang disebut rambut perawan. Dengan mengguntingkan rambut² ini, mereka mengetahui apakah gadis itu masih suci atau tidak.

Untuk membuktikannya, cuba sediakan sebiji buah kelapa muda yang sudah ditebuk dan airnya jangan dibuang, lalu masukkan potongan rambut tersebut. Jika rambut² itu terapung dipermukaan air kelapa ertinya gadis itu masih suci. Jika semua rambut itu tenggelam, ertinya gadis itu sudah tidak suci lagi. Satu lagi caranya, kalau semasa ditiup angin rambut gadis itu mengembang lembut dan kembali ketempat asalnya.
Alhamdulillah nampaknya ada harapan kegadisannya masih ada. Wallahu a’lam.


Bibir

Percaya atau tidak bahawa bibir gadis yang pernah dicium lebih menarik dan cantik. Apabila bibir bertemu bibir, maka akan membuat pergerakan darah akan mengalir ke bibir dan membentuk bibir yang baru. Lebih kerap dicium, lebih cantik pula bibirnya. Tapi ada juga gadis yang mempunyai bibir mulut yang cantik walaupun tidak pernah dicium. Gadis yang belum pernah dicium bibirnya kelihatan berwarna merah jambu dan tidak ada garis lembam (bengkak) atau hitam di sekitar bibirnya.

Bibir gadis yang tidak pernah dicium tidak nampak pucat dan bibirnya licin dan basah. Bibir yang pernah kena cium akan nampak lembam walaupun hanya sekali saja, dan dapat merubah bibirnya juga terdapat garis² kasar yang memperindah bentuk bibir seperti hirisan jeruk. Bila gadis itu tidak suci lagi, bahagian tengah bibirnya nampak retak, seakan² terbahagi dua, retaknya tidak begitu jelas, akan tetapi nampak kalau diperhatikan betul².

Ada pula yang mengatakan gadis tidak suci lagi, ketika ia tertawa, bibirnya nampak lebih besar dari tidak tertawa dan bibir bawah tampak keluar dari pada bibir yang atas. Wallahu a’lam.

Bibir yang kering walaupun disolek dengan gincu, bibir tetap kering. Cara membasahi bibir untuk menutup prasangka bahwa ia tidak suci lagi, sapukan minyak kelapa pada bibirnya tiap pagi, biarkan minyak kelapa meresap dalam bibir selama setengah jam. InsyaAllah, bibir gadis itu kelihatan berminyak dan tidak lebam. Bibir yang sudah lebam jangan disapu minyak kelapa.


Kemaluan

Ini tentunya hanya diketahui setelah menikah. Permukaan kemaluan gadis yang pernah melakukan hubungan seks, terkesan lebam, pintu kemaluan tidak tertutup rapat, agak renggang sedikit. Kalau gadis yang masih suci, kemaluannya sentiasa tertutup rapat.

Sebenarnya selaput dara boleh dilihat ke dalam kemaluan gadis. Bila kemaluan masih kiut bererti gadis itu masih suci. Kalau diperhatikan lubang itu terbuka sedikit bererti gadis itu sudah tidak suci lagi. Cuba perhatikan warna kemaluan gadis, jika permukaan pintu kemaluannya berwarna ungu, kemerah-merahan bererti dia masih suci, akan tetapi kalau warna merah sudah pudar malah menjadi pucat, bererti dia sudah tidak suci lagi.

Satu lagi, biasanya semasa malam pertama, lelaki biasanya agak susah memasukkan zakar nya ke dalam kemaluan gadis. Pertama kali melakukan hubungan seks dengan seorang gadis yang baru pecah selaput darahnya memang tidak memuaskan, kerana gadis itu tidak selesa dengan darah yang keluar pada malam pertama (kebiasaannya) dan rasa sakit pada kemaluannya. Untuk mengetahui selaput daranya telah pecah bila ditusuk, cuba perhatikan dan tumpukan mata anda ke dahi isteri anda, kalau dahinya berkerut, ertinya dia menahan sakit. Tetapi kalau dia berpura-pura, rilek saja… buat saja kerja ko.. fokus! fokus!. Wallahu a’lam.


Leher

Leher juga menjadi salah satu tempat yang dapat menunjukkan gadis itu masih suci atau tidak. Bila leher perempuan itu nampak berkedut², ertinya perempuan itu pernah disentuh lelaki. Garis kedutnya bukan seperti garis kedutan kerana tua, garisnya kecil², pendek² dan putus², bukan garis yang panjang. Kalau ingin melihat dengan jelas tunggulah gadis itu menundukkan kepalanya. Lihatlah dengan cepat dan cermat.

Bila gadis itu sering diusung lelaki, maka lehernya terdapat tanda² hitam kecil dilubang romanya dan warna lembab kecil seperti bintik-bintik. Adakalanya lubang bulu roma nampak jelas di leher, ini juga bererti gadis itu sering disentuh. Kalau gadis itu berleher panjang (jinjang), cuba perhatikan di bahagian lehernya, jika terdapat garis² urat yang bersilang, ertinya gadis itu masih suci. Jika terdapat garis² yang melintang, bukannya urat yang melintang, ini bererti perempuan itu sudah beranak (pernah melahirkan). Wallahu a’lam.


Pipi

Wanita yang tidak suci lagi wajahnya tidak berseri², pipi gadis yang masih suci senantiasa mengghairahkan dan merah segar. Kalau pipi gadis yang pernah dicium warna kemerah-merahan akan hilang. Kalau pipi itu merah kerana dicium ayah atau mahramnya maka tidak membahayakan terhadap kesucian gadis tersebut.

Cuba perhatikan betul² pipi gadis yang tidak suci lagi terdapat garis melintang yang tidak begitu jelas atau nampak. Walau bagaimanapun pipi gadis yang pernah kena cium masih tetap cantik, akan tetapi kalau sudah biasa dicium atau disentuh lelaki, lesung pipinya kurang dalam dan terdapat satu garis disebelah lekuk lesung pipinya.

Gadis yang masih suci, bila berbicara disekitar pipi kanannya maupun kiri cepat berpeluh, dan peluh ini akan keluar walaupun ditempat yang sejuk. Peluh yang dimaksud mungkin tidak nampak kecuali dilap dengan tisu. Cuba perhatikan bahagian tepi telinga seorang gadis. Di bahagian itu terdapat anak rambut yang halus dan lembut.

Apabila gadis itu tidak suci lagi, anak rambut itu tidak akan gugur, tetapi masih tetap ada, namun menjadi keras bahkan kasar. Apabila ditiup angin anak rambut itu nampak begitu kasarnya dan di sisi pipi kelihatan agak gelap walaupun gadis itu berkulit hitam manis. Wallahu a’lam.

    “berpesan baiklah kamu terhadap wanita, sesungguhnya wanita itu diciptakan dari tulang rusuk. Dan yang paling bengkok bahagian atasnya. Oleh kerana itu, apabila kamu paksa untuk meluruskannya maka akan patahlah ia, dan apabila kamu membiarkan, maka akan bengkoklah ia selamanya”. (hr. Bukhari muslim).

@Semoga info ini bermanfaat. Wallahu a’lam.No comments:

Post a Comment