Thursday, March 21, 2013

Rozita: Seksi tu hak sayaMemang benarlah kata Che Ta ini, hak dia nak pakai seksi-seksi itu adalah hak individu. Memanglah tak menjadi kesalahan sebab berada di Malaysia. Akan menjadi satu kesalahan jika menonjolkan keseksian itu di negara Acheh, Iran atau di Afghanistan contohnya.


Jika individu itu berpengatahuan dan mengamalkan kehidupan seorang muslim, maka tentulah mengetahui batas-batas aurat. Aurat boleh dibuka atau berbogel terus jika tidak ada orang yang melihatnya. Setakat lipas atau cicak yang melihatnya, tidak pula akan mendatangkan dosa. Atau di tengah hutan yang penghuninya hanya beruk atau tenok sahaja.

Apa yang mendatangkan dosa jika ditontonkan kepada khalayak manusia. Maka dengan sebab itulah Nabi s.a.w. memperingatkan umatnya supaya merebut yang 5, sebelum datangnya yang 5 itu. Realitinya bukan buah tua saja yang gugur, kadang-kadang buah yang muda juga turut gugur sama.Rozita: Seksi tu hak saya
KECANTIKAN dimiliki aktres terkenal, Rozita Che Wan, tidak perlu dipertikaikan lagi. Meskipun usianya sudah mencecah 40 tahun, wajah dan susuk badannya setanding anak dara di luar sana.

Bagaimanapun, sejak akhir-akhir ini, pengacara Primadona ini dilihat semakin berani tampil dengan pakaian dan imej yang terlalu seksi.

Menerusi laman Instagram kekasihnya, Zain Saidin, ibu kepada dua anak ini dikritik hebat berikutan gambar yang dimuat naik agak keterlaluan.

Mengenakan skirt pendek berwarna biru sehingga menampakkan sebahagian pahanya, aksinya yang manja bersama aktor Oh My English itu turut menjadi bualan.

Malah, penampilan dan aksi mesra mereka dalam majalah Media Hiburan baru-baru ini turut mengundang rasa kurang senang segelintir pihak.

Tidak mudah melatah, aktres yang mesra disapa Che Ta ini tampil mempertahankan dirinya. Enggan mengambil pusing setiap pandangan mahupun kritikan yang diterima, Che ta berkata, itu adalah hak masing-masing.

"Saya tahu macam-macam orang kata tentang saya. Umur dah meningkat tapi masih nak seksi dan tak sedar diri.

"Apa pun yang mereka cakap, saya tak kisah. Saya nak buat apa pun, itu hak saya," kata Rozita kepada Zass, semalam.

Che Ta juga sempat berpesan agar masyarakat jangan terlalu menjaga 'tepi kainnya'.

Ditanya mengenai hari bahagianya bersama Zain, Che Ta berkata, dia bakal mengadakan sidang media untuk menjelaskan perkara itu nanti.

"Tunggu sajalah. Saya risau kalau asyik bercakap soal ini (kahwin), nanti timbul salah faham pula," katanya.

Beralih mengenai perkembangan seninya, Che Ta kini sibuk membuat persiapan untuk menyertai pertandingan MasterChef Selebriti musim kedua.

"Sekarang ni tengah stres memikirkan masakan yang perlu dimasak dalam rancangan ini nanti. Apa pun saya mengharapkan semuanya berjalan dengan baik nanti," katanya. -SH

No comments:

Post a Comment