Thursday, March 21, 2013

Peserta Malaysia Pertama Menang Pentas Akhir Miss TourismPeserta dari Malaysia Aileen Gabriella Robinson dinobatkan sebagai pemenang mengalahkan 10 peserta antarabangsa yang lain di pentas akhir Miss Tourism International.


Robinson, 22, adalah salah seorang daripada 54 peserta yang mewakili negara masing-masing. Menjadi peserta Malaysia pertama memenangi geralaran itu sejak 15 tahun dipertandingkan. Gadis cantik ini kacukan Inggeris, India dan Cina.


Juara Bertahan Miss Tourism International Nathalie Den Dekker dari Belanda menyerahkan mahkota ratu baru.


Hakim-hakim untuk perlawanan akhir ialah Chef Wan, supermodel Amber Chia, bekas Miss Malaysia Queen of Tourism 1996 Zoee Tan, artis dan pensyarah muzik Syafinaz Selamat dan penerbit dan koreografer David peta.

Miss Tourism International adalah satu platform untuk mempromosikan pelancongan bagi negara peserta dan pada masa yang sama untuk menggalakkan keamanan, muhibah, dan persahabatan di kalangan negara-negara yang mengambil bahagian.

Miss Tourism International 2012 Pemenang:

Miss Tourism International: Aileen Gabriella Robinson (Malaysia) 

Miss Tourism Metropolitan Antarabangsa: Carolina Del Carmen Brid Cerrud (Panama) 

Miss Tourism Global: Patsaraporn Khonkhamhaeng (Thailand)Miss Cosmopolitan Antarabangsa: Amanda Leong Li Ting (Singapura)

 

Gadis impian Antarabangsa: Jana Kopecka (Republik Czech).


Antara pencabar hebat yang lain...


@ Pssst... tolong jangan tunjuk gambar2 ini dekat Taib Mahmood... nanti dirembat abis semua!...he3.No comments:

Post a Comment